محافظت سیستم از نفوذ ویروس
افراد اغلب بر این باورند که امنیت کامپیوتر موضوعی پیچیده و فنی است. البته زمانی که قصد دارید بصورت تخصصی وارد این زمینه شوید ، موضوع پیچیده ای میباشد
چکیده:
افراد اغلب بر این باورند که امنیت کامپیوتر موضوعی پیچیده و فنی است. البته زمانی که قصد دارید بصورت تخصصی وارد این زمینه شوید ، موضوع پیچیده ای میباشد. با این حال مهمترین اقداماتی که باید جهت محافظت از سیستم خود انجام دهید، بسیار ساده است. در بخش زیر به موضوعات پایه ای و مهم اشاره شده است که به کمک آنها میتوانید امنیت سیستم خود را تضمین کنید.
تعداد کلمات : 2365 / تخمین زمان مطالعه : 12 دقیقه
افراد اغلب بر این باورند که امنیت کامپیوتر موضوعی پیچیده و فنی است. البته زمانی که قصد دارید بصورت تخصصی وارد این زمینه شوید ، موضوع پیچیده ای میباشد. با این حال مهمترین اقداماتی که باید جهت محافظت از سیستم خود انجام دهید، بسیار ساده است. در بخش زیر به موضوعات پایه ای و مهم اشاره شده است که به کمک آنها میتوانید امنیت سیستم خود را تضمین کنید.
تعداد کلمات : 2365 / تخمین زمان مطالعه : 12 دقیقه
نویسنده : CHRIS HOFFMAN
مترجم: هادی انصاری چشمه
بروزرسانی خودکار را فعال کنید.
تمام نرم افزارهایی که هر روزه مورد استفاده قرار میدهیم ، به گونه ای با مسائل امنیتی درآمیخته شدند. این مسئل امنیتی هر روز نمایان تر میشوند _ چه در ویندوز ، Internet Explorer , Mozila Firefox و این لیست همچنان ادامه دارد. این روزها تقریبا همه سیستم عامل ها مجهز به بروزرسانی خودکار میباشند و بدین وسیله میتوانند چاله های اکنیتی را بسته نگه دارند. دیگر نیازی نیست برای بروز رسانی کردن یک برنامه کلیدی را فشار دهید. زیرا میتواند بصورت خودکار در پشت زمینه صفحه شما بروزرسانی شود.
برخی افراد به دلایلی بروزرسانی خودکار را غیر فعال میکنند. ممکن است دوست نداشته باشید سیستم شما بعد از هر بروز رسانی Restart شود ، یا ممکن است نخواهید شاهد تغییراتی در سیستم عامل خود باشید. اما از دیدگاه امنیتی ، شما همواره باید بروزرسانی خودکار را روی حالت فعال قرار دهید. اگر قبلا بروز رسانی خودکار سیستم خود را غیر فعال کرده اید همین حالا بروید و آن را روی حالت فعال قرار دهید . آفرین
نگه داشتن سیستم در حالت بروز مهمترین و بهترین راه جهت مقابله با هرگونه تهدید میباشد. شرکت مایکروسافت ، دومین سه شنبه هر ماه را جهت انتشار آپدیت خود قرار داده است. شرکت اپل دارای برنامه منظمی جهت انتشارهای آپدیت خود نیست اما معمولا بروز رسانی برنامه های خود را اعلام میکند. این بروز رسانی ها نه تنها باگ های موجود را ترمیم میکنند ، بلکه بصورت ایمن راه ورود غیر قانونی به سیستم شما را میبندد. بنابراین ، تنها راه جهت مقابله با آسیب پذیری های خارجی این است که سیستم خود را در حالت بروز نگه دارید. هکرهای حرفه ای جهت حمله ،همواره به دنبال سیستم های Patch نشده میگردند ، اما بروزرسانی خودکار مانعی برای ورود آنها میباشد.
باید بدانید که اینترنت امروزه با اینترنت گذشته فرق کرده است ، آن زمان که میتوانستید یه پسورد را روی همه دستگاه های خود قرار دهید ، گذشت. سرویس ها هر زمان در حال هک شدن میباشند. و اگر شما هم از یک پسورد مشابه جهت ورود به حسابهای خود استفاده میکنید ، ممکن است به خطر بیفتیید. شما باید از پسوردهای طولانی استفاده کنید همچنین ، پسوردهای مختلفی را در سرویس های مختلف بکار ببرید.
از آنتی ویروس و آنتی بدافزار استفاده کنید.
بنظر میرسد هر ساله مقاله ای منتشر میشود که میگوید نصب یک آنتی ویروس به تنهایی چاره کار است. 3 نفر دیگر هم از این گفته پیروی میکنند و همین طور دست به دست میچرخد تا به یک باور عمومی تبدیل شود. برخی دیگر از متخصصان در زمینه امنیت ، مقاله ای منتشر میکنند و میگویند ، آنتی ویروس هیچ ربطی به این موضع ندارد ، و اگر از آن استفاده کنید ناکام خواهید ماند.
اجازه دهید صریح تر صحبت کنیم : حتی اگر در جست و جوهای اینترنتی خود تمام نکات امنیتی را رعایت کنید ، باز هم نیازی به آنتی ویروس دارید ؟ این موضوع به خودتان بستگی دارد _ زمانی که یک برنامه رایگان ، ساده و خوب مانند windows Defender وجود دارد ، چرا از آن استفاده نمیکنید ؟ این برنامه با ویندوز شما ادغام شده است. هر زمان که ویندوز آپدیت شود ، این برنامه نیز بروز میشود ، هیچگونه تأثیری روی سرعت سیستم شما ندارد و رایگان هم میباشد. به منظور تأثیر بیشتر ، یک برنامه آنتی ویروس باید بصورت عمیق با سیستم عامل شما ادغام شود. حالا بنظر شما ، چه کسی بهتر از سازنده ویندوز درک بهتری از این سیستم عامل دارد ؟ به علاوه ، این برنامه برخلاف سایر آنتی ویروس ها هیچ خرید اضافی را به شما پیشنهاد نمیدهد.
اگر شما روز و شب خود را به مرور صفحات اینترنتی اختصاص میدهید ، یقینا به یک برنامه قوی تر نیاز دارید. مانند Avira یا Kaspersky . اما برای اغلب سیستم های خانگی همین برنامه Windows Defender کافی است.
به علاوه استفاده از آنتی ویروس ها به شما پیشنهاد میکنیم از برنامه های Mawarebytes نیز استفاده کنید. برای مثال ، زمانی که کمربند شما دارای دو پین باشد ، میتواند آن را محکم تر روی کمر شما نگه دارد. برنامه هایی مانند Malwarebytes نیز به همین صورت عمل میکنند ، بدین معنا که : با مهیا کردن محافظت های اضافه میتواند برنامه های خطرناکی که سایر آنتی ویروس ها نمیتوانند شناسایی کنند را به راحتی شناسایی و از بین ببرد.
Malwarebyte ها میتوانند برنامه هایی مانند Redector های ویندوز و سایر موارد تبلیغاتی که جلوه ای کاملا مشروع و قانونی دارند را نیز شناسایی کنند. آنها ویروس نیستند اما جز آن دسته از برنامه هایی هستند که یقینا هیچ نیازی به آنها ندارید.برنامه های Anti-Malware میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند. برنامه هزینه اشتراک برنامه Anti-Malware سالانه 40$ دلار میباشد ، البته برخی از خصوصیات این برنامه نیز رایگان است. با استفاده از دو برنامه امنیتی میتوانید سیستم خود را از هرگونه نفوذ امنیتی مصون بدارید.
از پسوردهای قوی استفاده کنید و بروز رسانی برنامه ها را فعال و در حالت خودکار قرار دهید.
احتمالا میدانید که پسوردها چقدر مهم هستند ، اما از اهمیت آنها چیز زیادی نمیدانید، _ و احتمالا نمیدانید که پسورد اغلب افراد چقدر وحشتناک است. نکته ای در اینجا وجود دارد : باید بدانید که اینترنت امروزه با اینترنت گذشته فرق کرده است ، آن زمان که میتوانستید یه پسورد را روی همه دستگاه های خود قرار دهید ، گذشت. سرویس ها هر زمان در حال هک شدن میباشند. و اگر شما هم از یک پسورد مشابه جهت ورود به حسابهای خود استفاده میکنید ، ممکن است به خطر بیفتیید. شما باید از پسوردهای طولانی استفاده کنید همچنین ، پسوردهای مختلفی را در سرویس های مختلف بکار ببرید. به منظور انجام این کار به شما توصیه میکنم از برنامه هایی مانند Lastpass استفاده نمایند. این برنامه بصورت خودکار پسوردهای قوی تولید میکند و آنها را در یک مرکز اصلی ذخیره سازی مینماید.
سیستم شما باید مجهز به یک Password باشد و در عین حال گوشی شما دارای یک Passcode متفاوت باشد. میدونم ، بله . این کار ناجوری است . ممکن است چند ثانیه بیشتر از فشار دادن یک کلید زمان ببرد ، اما بهترین و ساده ترین روش است که بتوانید اطلاعات خود را محفوظ نگه دارید.داشتن پسوردهای مختلف روی کامپیوتر و گوشی مانع ورود تصادفی افراد به دستگاه های شما میشود. به تمام اطلاعاتی که روی گوشی خود دارید فکر کنید. حالا همه سایت هایی که به کامپیوتر شما دسترسی دارند را مد نظر قرار دهید. آیا دوست دارید یک غریبه به تمام اطلاعات شما دسترسی داشته باشد ؟ آیا میدانید گم کردن لپ تاپ یا گوشی چقدر ساده است؟ باید پسوردهای متفاوت روی سیستم و گوشی خود قرار دهید . استثنائی هم وجود ندارد.
اما موضوع به همینجا ختم نمیشود. یک پسورد خوب مانند یک قفل خوب روی در است ، اما قفل در هم گاهی با سوزن قفلی باز میشود. با Encryption کردن حافظه دستگاه خود ، آن در تبدیل به یک گاو صندوق میشود. اگر حافظه گوشی و دستگاه خود را Encrypt کنید ، سارقان حتی با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته روز نمیتوانند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. اگر ویندوز شما نسخه Pro با Enterprise است توصیه میکنیم از برنامه پیش فرض BitLocker استفاده کنید، اما اگر نسخه Home است از برنامه VeraCrypt استفاده نمایید. کاربران مک باید قابلیت FileVault را فعال کنند. اگر از نسخه Home ویندوز استفاده میکنید ، برنامه ای مانند Vera Crypt گزینه خوبی است. سیستم عامل های اندروید و iPhone این روزها بصورت خودکار Encrypt میشوند ، اما به منظور کسب اطمینان بیشتر میتوانید از قسمت تنظیمات استفاده نمایید.
هرگز کامپیوتر یا گوشی خود به حال خود رها نکنید. ( آنها را بی مراقب در مکانی قرار ندهید )
ممکن است این موضوع شفاف و روشن بنظر برسد اما باید بگویم ، هرگز ، هیچوقت ، هیچوقت ، گوشی و لپ تاپ خود را در مکان های عمومی به حال خود رها نکنید. روی میز قهوه خوری در خانه ؟ البته ! اما در مکان های عمومی ؟ هرگز . با انجام این کار انگار دارید به سارقان کمک میکنید. زمانی که دستگاه شما به سرقت رفت ، اولین سناریویی که بوجود می آید این است که دستگاه گران قیمت شما از دست رفته است. اما اگر توصیه های بالا را نادیده بگیرید و دستگاه خود را در یک مکان عمومی به حال خود رها کنید ، بدترین سناریو این است که فردی توانسته در یک چشم به هم زدن همه تجارب شما و همچنین اطلاعات شخصیتان را به سرقت ببرد. تنها یک بچه که آشنایی نسبی با کامپیوتر دارد میتواند وارد سیستم شما شود و از اطلاعات شما سوء استفاده کند ، حال اگر خودتان مسبب دزدیده شدن دستگاهتان باشید که این کار ساده تر هم میشود.( اگر حافظه خود را رمزگذاری نکرده باشید و سیستم خود را مجهز به یک پسورد نکرده باشید . )
بدانید کدام یک از لینک هایی که در ایمیل شما هستند ایمن هستند و میتوانید روی آنها کلیک کنید.
شما همواره این جمله معروف که میگوید ، هرگز روی ایمیل های افراد ناشناس و آندسته از لینک هایی که مورد اعتماد شما نیستند کلیک نکنید را میشنوید.اما این تنها کافی نیست.گاهی اوقات لینک هایی مخرب نیز از سمت دوستان شما برایتان ارسال میشود ، اما در حقیقت این سری از لینک ها تقلبی میباشند. به این عمل Fishing میگویند. اگر میخواهید از ایمنی کاملی برخوردار باشید ، هرگز نباید روی لینک های ایمیل خود کلیک کنید . البته این موضوع واقع بینانه نیست. گزینه استانداردی که میتوانید از آن استفاده کنید این است که قبل از کلیک روی آن لینک بدانید منبع ارسالی آن کجاست.بله _ حتی ممکن است آن ایمیل از طرف دوست شما باشد.
اول مطمئن شوید که این لینک به همان قسمتی وارد میشود که گفته است. اگر نشانه گر موس خود را روی لینک ببرید ، مقصد آن قابل مشاهده است. اگر اینگونه نبود ، روی آن لینک کلیک راست کنید و گزینه Copy Link Address را انتخاب کنید ، سپس آن را در جایی ایمن Paste کنید ( مثلا در Notepad ) و آزمایشش کنید. اگر روی لینک نوشته بود “ ebay.com اما مقصد اصلی آن “ebay.clickme.com” بود این لینک مشکوک است و نباید روی آن کلیک کنید. مد نظر داشته باشید که صرفا بخاطر اینکه واژه “ ebay “ در آن وجود دارد ، منظور اصلی آن سایت ebay نیست.
مواظب برنامه هایی که دانلود و اجرا میکنید باشید .
این نکته نیز ممکن است شفاف بنظر برسد ، _ همواره این را میشنوید و احتمالا فکر میکنید که در حال تبعیت از آن هستید.اما بسیاری از بدافزارهایی که گریبان گیر کاربران ویندوز میشوند به دلیل همین دانلودها و نصب برنامه های مخرب میباشد. بنابراین همیشه مراقب برنامه هایی که دانلود و اجراء میکیند باشید. تنها برنامه های شناخته شده و معتبر را دانلود کنید. مطمئن شوید که همیشه برنامه ها را از سایت رسمی آنها دانلود میکنید. مثلا اگر قرار است برنامه VLC را دانلود کنید از سایت رسمی VLC اقدام به دانلود آن کنید. روی بنرهایی که به شکل VLC نیز هستند کلیک نکنید ، زیرا ممکن است فردی چندین بدافزار را نیز روی همین برنامه قرار داده باشد. حتی اگر از یک موتور جستو جو نیزاستفاده میکنید ، مطمئن شوید که شما را به سمت سایت اصلی آن هدایت میکند.
و همچنین ، زمانی که میخواهید نرم افزاری را دانلود کنید ، مواظب تبلیغات مرتبط با آن برنامه باشید و به هیچ وجه روی لینک هایی که روی صفحه نمایش شما ظاهر میشوند کلیک نکنید زیرا ممکن است برنامه های مخرب در همین نرم افزارها نهفته باشند. سعی کنید هر برنامه ای که در زمان دانلود برنامه روی صفحه نمایش شما ظاهر میشوند را نادیده بگیرید ، حتی مدل های قانونی. مواظب باشید که انواع زیادی از " برنامه " ها وجود دارند ، برای مثال برنامه های Screensaver با فرمت SCR ، این دسته از برنامه ها ممکن است حاوی بدافزارهای مخرب باشند. ما همچنین یک لیست عریض و طویل از 50 Extension نیز فراهم کرده ایم که برای ویندوز دارای خطری بالقوه میباشند.
و نکته آخر که نیازی به گفتن ندارد ، از نصب نرم افزارهای غیر قانونی اجتناب کنید. زمانی که از یک نرم افزار تقلبی و کرک شده استفاده میکنید ، خطرهای زیادی شما را تهدید میکند. زمانی که یک فایل exe را اجرا میکنید درواقع به سازنده آن پیام میدهید که هیچ چیز خطرناکی مشاهده ننمودم. و از این بدتر ، کرک هایی که جهت استفاده از برنامه ها نیاز دارید ، ممکن است توسط گروه های خطرناک طراحی شده باشند. نمیتوانید تشخیش دهید که آیا این برنامه ها حاوی بدافزارها هستند یا نه.
تمام نرم افزارهایی که هر روزه مورد استفاده قرار میدهیم ، به گونه ای با مسائل امنیتی درآمیخته شدند. این مسئل امنیتی هر روز نمایان تر میشوند _ چه در ویندوز ، Internet Explorer , Mozila Firefox و این لیست همچنان ادامه دارد. این روزها تقریبا همه سیستم عامل ها مجهز به بروزرسانی خودکار میباشند و بدین وسیله میتوانند چاله های اکنیتی را بسته نگه دارند. دیگر نیازی نیست برای بروز رسانی کردن یک برنامه کلیدی را فشار دهید. زیرا میتواند بصورت خودکار در پشت زمینه صفحه شما بروزرسانی شود.
برخی افراد به دلایلی بروزرسانی خودکار را غیر فعال میکنند. ممکن است دوست نداشته باشید سیستم شما بعد از هر بروز رسانی Restart شود ، یا ممکن است نخواهید شاهد تغییراتی در سیستم عامل خود باشید. اما از دیدگاه امنیتی ، شما همواره باید بروزرسانی خودکار را روی حالت فعال قرار دهید. اگر قبلا بروز رسانی خودکار سیستم خود را غیر فعال کرده اید همین حالا بروید و آن را روی حالت فعال قرار دهید . آفرین
نگه داشتن سیستم در حالت بروز مهمترین و بهترین راه جهت مقابله با هرگونه تهدید میباشد. شرکت مایکروسافت ، دومین سه شنبه هر ماه را جهت انتشار آپدیت خود قرار داده است. شرکت اپل دارای برنامه منظمی جهت انتشارهای آپدیت خود نیست اما معمولا بروز رسانی برنامه های خود را اعلام میکند. این بروز رسانی ها نه تنها باگ های موجود را ترمیم میکنند ، بلکه بصورت ایمن راه ورود غیر قانونی به سیستم شما را میبندد. بنابراین ، تنها راه جهت مقابله با آسیب پذیری های خارجی این است که سیستم خود را در حالت بروز نگه دارید. هکرهای حرفه ای جهت حمله ،همواره به دنبال سیستم های Patch نشده میگردند ، اما بروزرسانی خودکار مانعی برای ورود آنها میباشد.
باید بدانید که اینترنت امروزه با اینترنت گذشته فرق کرده است ، آن زمان که میتوانستید یه پسورد را روی همه دستگاه های خود قرار دهید ، گذشت. سرویس ها هر زمان در حال هک شدن میباشند. و اگر شما هم از یک پسورد مشابه جهت ورود به حسابهای خود استفاده میکنید ، ممکن است به خطر بیفتیید. شما باید از پسوردهای طولانی استفاده کنید همچنین ، پسوردهای مختلفی را در سرویس های مختلف بکار ببرید.
از آنتی ویروس و آنتی بدافزار استفاده کنید.
بنظر میرسد هر ساله مقاله ای منتشر میشود که میگوید نصب یک آنتی ویروس به تنهایی چاره کار است. 3 نفر دیگر هم از این گفته پیروی میکنند و همین طور دست به دست میچرخد تا به یک باور عمومی تبدیل شود. برخی دیگر از متخصصان در زمینه امنیت ، مقاله ای منتشر میکنند و میگویند ، آنتی ویروس هیچ ربطی به این موضع ندارد ، و اگر از آن استفاده کنید ناکام خواهید ماند.
اجازه دهید صریح تر صحبت کنیم : حتی اگر در جست و جوهای اینترنتی خود تمام نکات امنیتی را رعایت کنید ، باز هم نیازی به آنتی ویروس دارید ؟ این موضوع به خودتان بستگی دارد _ زمانی که یک برنامه رایگان ، ساده و خوب مانند windows Defender وجود دارد ، چرا از آن استفاده نمیکنید ؟ این برنامه با ویندوز شما ادغام شده است. هر زمان که ویندوز آپدیت شود ، این برنامه نیز بروز میشود ، هیچگونه تأثیری روی سرعت سیستم شما ندارد و رایگان هم میباشد. به منظور تأثیر بیشتر ، یک برنامه آنتی ویروس باید بصورت عمیق با سیستم عامل شما ادغام شود. حالا بنظر شما ، چه کسی بهتر از سازنده ویندوز درک بهتری از این سیستم عامل دارد ؟ به علاوه ، این برنامه برخلاف سایر آنتی ویروس ها هیچ خرید اضافی را به شما پیشنهاد نمیدهد.
اگر شما روز و شب خود را به مرور صفحات اینترنتی اختصاص میدهید ، یقینا به یک برنامه قوی تر نیاز دارید. مانند Avira یا Kaspersky . اما برای اغلب سیستم های خانگی همین برنامه Windows Defender کافی است.
به علاوه استفاده از آنتی ویروس ها به شما پیشنهاد میکنیم از برنامه های Mawarebytes نیز استفاده کنید. برای مثال ، زمانی که کمربند شما دارای دو پین باشد ، میتواند آن را محکم تر روی کمر شما نگه دارد. برنامه هایی مانند Malwarebytes نیز به همین صورت عمل میکنند ، بدین معنا که : با مهیا کردن محافظت های اضافه میتواند برنامه های خطرناکی که سایر آنتی ویروس ها نمیتوانند شناسایی کنند را به راحتی شناسایی و از بین ببرد.
Malwarebyte ها میتوانند برنامه هایی مانند Redector های ویندوز و سایر موارد تبلیغاتی که جلوه ای کاملا مشروع و قانونی دارند را نیز شناسایی کنند. آنها ویروس نیستند اما جز آن دسته از برنامه هایی هستند که یقینا هیچ نیازی به آنها ندارید.برنامه های Anti-Malware میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند. برنامه هزینه اشتراک برنامه Anti-Malware سالانه 40$ دلار میباشد ، البته برخی از خصوصیات این برنامه نیز رایگان است. با استفاده از دو برنامه امنیتی میتوانید سیستم خود را از هرگونه نفوذ امنیتی مصون بدارید.
از پسوردهای قوی استفاده کنید و بروز رسانی برنامه ها را فعال و در حالت خودکار قرار دهید.
احتمالا میدانید که پسوردها چقدر مهم هستند ، اما از اهمیت آنها چیز زیادی نمیدانید، _ و احتمالا نمیدانید که پسورد اغلب افراد چقدر وحشتناک است. نکته ای در اینجا وجود دارد : باید بدانید که اینترنت امروزه با اینترنت گذشته فرق کرده است ، آن زمان که میتوانستید یه پسورد را روی همه دستگاه های خود قرار دهید ، گذشت. سرویس ها هر زمان در حال هک شدن میباشند. و اگر شما هم از یک پسورد مشابه جهت ورود به حسابهای خود استفاده میکنید ، ممکن است به خطر بیفتیید. شما باید از پسوردهای طولانی استفاده کنید همچنین ، پسوردهای مختلفی را در سرویس های مختلف بکار ببرید. به منظور انجام این کار به شما توصیه میکنم از برنامه هایی مانند Lastpass استفاده نمایند. این برنامه بصورت خودکار پسوردهای قوی تولید میکند و آنها را در یک مرکز اصلی ذخیره سازی مینماید.
سیستم شما باید مجهز به یک Password باشد و در عین حال گوشی شما دارای یک Passcode متفاوت باشد. میدونم ، بله . این کار ناجوری است . ممکن است چند ثانیه بیشتر از فشار دادن یک کلید زمان ببرد ، اما بهترین و ساده ترین روش است که بتوانید اطلاعات خود را محفوظ نگه دارید.داشتن پسوردهای مختلف روی کامپیوتر و گوشی مانع ورود تصادفی افراد به دستگاه های شما میشود. به تمام اطلاعاتی که روی گوشی خود دارید فکر کنید. حالا همه سایت هایی که به کامپیوتر شما دسترسی دارند را مد نظر قرار دهید. آیا دوست دارید یک غریبه به تمام اطلاعات شما دسترسی داشته باشد ؟ آیا میدانید گم کردن لپ تاپ یا گوشی چقدر ساده است؟ باید پسوردهای متفاوت روی سیستم و گوشی خود قرار دهید . استثنائی هم وجود ندارد.
اما موضوع به همینجا ختم نمیشود. یک پسورد خوب مانند یک قفل خوب روی در است ، اما قفل در هم گاهی با سوزن قفلی باز میشود. با Encryption کردن حافظه دستگاه خود ، آن در تبدیل به یک گاو صندوق میشود. اگر حافظه گوشی و دستگاه خود را Encrypt کنید ، سارقان حتی با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته روز نمیتوانند به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند. اگر ویندوز شما نسخه Pro با Enterprise است توصیه میکنیم از برنامه پیش فرض BitLocker استفاده کنید، اما اگر نسخه Home است از برنامه VeraCrypt استفاده نمایید. کاربران مک باید قابلیت FileVault را فعال کنند. اگر از نسخه Home ویندوز استفاده میکنید ، برنامه ای مانند Vera Crypt گزینه خوبی است. سیستم عامل های اندروید و iPhone این روزها بصورت خودکار Encrypt میشوند ، اما به منظور کسب اطمینان بیشتر میتوانید از قسمت تنظیمات استفاده نمایید.
هرگز کامپیوتر یا گوشی خود به حال خود رها نکنید. ( آنها را بی مراقب در مکانی قرار ندهید )
ممکن است این موضوع شفاف و روشن بنظر برسد اما باید بگویم ، هرگز ، هیچوقت ، هیچوقت ، گوشی و لپ تاپ خود را در مکان های عمومی به حال خود رها نکنید. روی میز قهوه خوری در خانه ؟ البته ! اما در مکان های عمومی ؟ هرگز . با انجام این کار انگار دارید به سارقان کمک میکنید. زمانی که دستگاه شما به سرقت رفت ، اولین سناریویی که بوجود می آید این است که دستگاه گران قیمت شما از دست رفته است. اما اگر توصیه های بالا را نادیده بگیرید و دستگاه خود را در یک مکان عمومی به حال خود رها کنید ، بدترین سناریو این است که فردی توانسته در یک چشم به هم زدن همه تجارب شما و همچنین اطلاعات شخصیتان را به سرقت ببرد. تنها یک بچه که آشنایی نسبی با کامپیوتر دارد میتواند وارد سیستم شما شود و از اطلاعات شما سوء استفاده کند ، حال اگر خودتان مسبب دزدیده شدن دستگاهتان باشید که این کار ساده تر هم میشود.( اگر حافظه خود را رمزگذاری نکرده باشید و سیستم خود را مجهز به یک پسورد نکرده باشید . )
بدانید کدام یک از لینک هایی که در ایمیل شما هستند ایمن هستند و میتوانید روی آنها کلیک کنید.
شما همواره این جمله معروف که میگوید ، هرگز روی ایمیل های افراد ناشناس و آندسته از لینک هایی که مورد اعتماد شما نیستند کلیک نکنید را میشنوید.اما این تنها کافی نیست.گاهی اوقات لینک هایی مخرب نیز از سمت دوستان شما برایتان ارسال میشود ، اما در حقیقت این سری از لینک ها تقلبی میباشند. به این عمل Fishing میگویند. اگر میخواهید از ایمنی کاملی برخوردار باشید ، هرگز نباید روی لینک های ایمیل خود کلیک کنید . البته این موضوع واقع بینانه نیست. گزینه استانداردی که میتوانید از آن استفاده کنید این است که قبل از کلیک روی آن لینک بدانید منبع ارسالی آن کجاست.بله _ حتی ممکن است آن ایمیل از طرف دوست شما باشد.
اول مطمئن شوید که این لینک به همان قسمتی وارد میشود که گفته است. اگر نشانه گر موس خود را روی لینک ببرید ، مقصد آن قابل مشاهده است. اگر اینگونه نبود ، روی آن لینک کلیک راست کنید و گزینه Copy Link Address را انتخاب کنید ، سپس آن را در جایی ایمن Paste کنید ( مثلا در Notepad ) و آزمایشش کنید. اگر روی لینک نوشته بود “ ebay.com اما مقصد اصلی آن “ebay.clickme.com” بود این لینک مشکوک است و نباید روی آن کلیک کنید. مد نظر داشته باشید که صرفا بخاطر اینکه واژه “ ebay “ در آن وجود دارد ، منظور اصلی آن سایت ebay نیست.
مواظب برنامه هایی که دانلود و اجرا میکنید باشید .
این نکته نیز ممکن است شفاف بنظر برسد ، _ همواره این را میشنوید و احتمالا فکر میکنید که در حال تبعیت از آن هستید.اما بسیاری از بدافزارهایی که گریبان گیر کاربران ویندوز میشوند به دلیل همین دانلودها و نصب برنامه های مخرب میباشد. بنابراین همیشه مراقب برنامه هایی که دانلود و اجراء میکیند باشید. تنها برنامه های شناخته شده و معتبر را دانلود کنید. مطمئن شوید که همیشه برنامه ها را از سایت رسمی آنها دانلود میکنید. مثلا اگر قرار است برنامه VLC را دانلود کنید از سایت رسمی VLC اقدام به دانلود آن کنید. روی بنرهایی که به شکل VLC نیز هستند کلیک نکنید ، زیرا ممکن است فردی چندین بدافزار را نیز روی همین برنامه قرار داده باشد. حتی اگر از یک موتور جستو جو نیزاستفاده میکنید ، مطمئن شوید که شما را به سمت سایت اصلی آن هدایت میکند.
و همچنین ، زمانی که میخواهید نرم افزاری را دانلود کنید ، مواظب تبلیغات مرتبط با آن برنامه باشید و به هیچ وجه روی لینک هایی که روی صفحه نمایش شما ظاهر میشوند کلیک نکنید زیرا ممکن است برنامه های مخرب در همین نرم افزارها نهفته باشند. سعی کنید هر برنامه ای که در زمان دانلود برنامه روی صفحه نمایش شما ظاهر میشوند را نادیده بگیرید ، حتی مدل های قانونی. مواظب باشید که انواع زیادی از " برنامه " ها وجود دارند ، برای مثال برنامه های Screensaver با فرمت SCR ، این دسته از برنامه ها ممکن است حاوی بدافزارهای مخرب باشند. ما همچنین یک لیست عریض و طویل از 50 Extension نیز فراهم کرده ایم که برای ویندوز دارای خطری بالقوه میباشند.
و نکته آخر که نیازی به گفتن ندارد ، از نصب نرم افزارهای غیر قانونی اجتناب کنید. زمانی که از یک نرم افزار تقلبی و کرک شده استفاده میکنید ، خطرهای زیادی شما را تهدید میکند. زمانی که یک فایل exe را اجرا میکنید درواقع به سازنده آن پیام میدهید که هیچ چیز خطرناکی مشاهده ننمودم. و از این بدتر ، کرک هایی که جهت استفاده از برنامه ها نیاز دارید ، ممکن است توسط گروه های خطرناک طراحی شده باشند. نمیتوانید تشخیش دهید که آیا این برنامه ها حاوی بدافزارها هستند یا نه.
بیشتر بدانید : امنیت خود را در فضای آنلاین افزایش دهید
به اعلانهای فرعی (جانبی ) اعتماد نکنید.
زمانی که حال چرخیدن در اینترنت هستید سعی نکنید برنامه هایی که نیاز ندارید را دانلود و نصب کنید. اگر سایتی به شما گفت برنامه Flash شما بروز نیست ، Chrome شما نیاز به بروز رسانی دارد یا برخی از Plug in ها باید به مرورگر شما اضافه شوند ، پدال ترمز خود را فشار دهید. این ترفندی است که هکرها جهت نفوذ به سیستم شما مورد استفاده قرار میدهند. حتی اگر فکر میکنید این Pop-up قانونی است ، پیشنهاد میکنیم روی آن کلیک نکنید.
اجازه دهید تا ازبرنامه Flash به عنوان یک مثال استفاده کنیم. ممکن است یک سایت به شما هشدار دهد جهت اجرای ویدیوهای اینترنتی ، برنامه فلش شما باید بروز رسانی شود.حالا بجای اینکه روی آن لینک کلیک کنید یا گزینه بروز رسانی را انتخاب کنید ، به سایت “Adobe Flash “ رفته و Update برنامه خود را از سایت رسمی دانلود کنید نه سایت هایی مانند Catvideos.com . این کار همچنین در “ Tech Support “ نیز کارایی دارد.به سایتهایی که ادعا میکنند در سیستم شما ویروس پیدا کرده اند اعتماد نکنید . اگر pop-Up ها نیز چنین ادعایی داشتند هرگز روی آنها کلیک نکنید. بجای این کار به منو استارت بروید ، برنامه آنتی ویروس خود را اجراء کنید ، و کل سیستم خود را اسکن نمایید. هیچ یک از این توصیه ها حالت پیشرفته ندارند . نیازی به برنامه های پیچیده و دانسته های تخصصی ندارند. اینها روش های ساده ای هستند که میتوانند به شدت امنیت سیستم شما را تضمین کنند. این کارها را همه میتوانند انجام دهند.
برگرفته از سایت: www.howtogeek.com
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}